Ребрандиране на Mtel - Bulgaria

Уважаеми партньори,

От 23-ти Май 2018 г. Мтел ще бъде ребрандиран. Новото име на компанията ще бъде A1.

А1 Group е един от водещите телекомуникационни доставчици в Централна и Източна Европа с повече от 24 милиона клиенти и над 18 000 служители. Към момента компанията оперира в седем държави: Австрия (А1), България (A1 България), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile) и Македония (one.Vip). Портфолиото на групата включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията.

За повече информация - посетете сайта на компанията.

Нова промяна на цени на обратни съобщения

Уважаеми партньори,

Във връзка със смяна на политиката на мобилните оператори бихме искали да Ви информираме, че новите цени за обратни SMS-и (MT съобщения) са:

Мтел - 0.05 лв.
Виваком - 0.05 лв.
Теленор - 0.05 лв.

MNOs период на фризинг

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да ви уведомим, че през периода на фризинга от мобилните оператори, който започва от 01.12.2017 и ще продължи до 07.01.2018 г. включително, няма да бъдат конфигурирани нови кратки номера за гласови и СМС услуги, както и няма да е възможно претарифиране и терминиране на съществуващи кратки номера.

DCB услугите не са засегнати от фризинг-a.

Промяна на цени на обратни съобщения

Уважаеми клиенти,

Бихме искали да Ви информираме, че цените за обратни СМС-и (MT съобщения) за Виваком, считано от 01.11.2017 ще бъдат увеличени от 0.03 лв. на 0.04 лв.

Tова увеличение ще рефлектира върху справките за месец Ноември и няма да бъде отразено по-рано.

Технически проблеми в началото на Май

Поради масирани хакерски Ddos атаки целящи да нарушат нормалният ритъм на услугите и работата на системите услугите ни излизаха от строя постоянно през изминалата седмица.

Атаките са повлияли най-вече на нотификационните смс-и, но и на изпращането на обратни съобщения към клиентите. Проблемът не е в SMSzona, а за всички СМС разплащания. Редица клиенти не са успели да предоставят услугата, за която потребителите им са заплатили чрез SMS.

Съвместно с екипите на Мтел успявахме да локализираме и спрем всички атаки, но за съжаления в определени момент доставките на услугите се забавяха значително. Взели сме допълнителни мерки който се надяваме да предотвратя нови атаки в бъдеще.

Би следвало вече да не се наблюдават технически проблеми.

Извиняваме се за причиненото неудобство на Вас и Вашите клиенти!

Динамичен fraud от месец октомври в SMSzona.com

Уважаеми партньори,

Искаме да Ви уведомим, че от 1-ви Октомври 2015 г., преминаваме към динамичен fraud, отчетен на месечна база. Това ще засегне плащанията от началото на месец Септември.

За всички български оператори има приспадане на fraud от крайната печалба (fraud - фалшиви SMS-и от злоупотреби, които мобилните оператори не изплащат). До сега в SMSzona.com те бяха съответно за абонати на Мобилтел и Виваком 5%, за абонати на Теленор 8%, средно за всички наши клиенти.

От Виваком изплащат само сумите, които са пристигнали като плащания към тях, а останалите два оператора Теленор и Мтел подават инофрмация за всеки отделен префикс и номер.

Добрата новина е, че благодарение на това Вашата печалба може да се повиши, процентът fraud да бъде по-нисък от досегашните 5% и 8%, като някои сайтове достигат до под 1% в зависимост от платежоспособността на техните потребители, изпратили SMS за закупуване на услуга в сайта.

В интерфейса за проверка на SMSzona.com остава информацията за точния брой изпратени от Вашите клиенти SMS-и, и информация за приблизително очакваните приходи.

Изплащането и точната сума ще се знаят след получаване на справка от мобилните оператори за % fraud. Справките се получават 30-40 дни след приключване на дадения месец.

Мтел Профилактика

Бихме искали да Ви уведомим за спешна профилактика, 
която ще бъде извършена в мрежата на Мтел:


Начало: 2015-09-26, 00:00 AM

Край: 2015-09-26, 06:00 AM

Нови условия за процентно разпределение на Виваком

Информираме Ви, че от 01.07.2015 влизат в сила и нови условия за процентно разпределение на Виваком. На практика това означава, че процентният дял ще спадне с до 15% в зависимост от предлаганите услуги.

Решението е последвано от факта, че мобилният оператор възнамерява да допълни нови ценови нива от 5 лв. до 25 лв., с което ясно показва желание за въвеждане на гъвкаво тарифиране с цел проникване на нови услуги на пазара на мобилни разплащания.
Макар все още да остават неизвестни конкретните детайли и стойностни изменения на планираните промени от Виваком, ние смятаме, че е лоялно и професионало да Ви информираме своевременно.

Изненадващи нови тарифи от Мобилтел

Уважаеми партньори,

Принудени сме да Ви съобщим, че на 1-ви април бяхме известени от Мобилтел, че в същия ден влизат в сила новите им условия за процентно разпределение. На практика това означава, че, считано от 1-ви април, процентният дял ще спадне за SMS-и от Мобилтел.

Моля имайте предвид, че тази промяна се отнася за всички компании на българския пазар и не се ограничава само до SMSzona.

Вярваме, че негативите, които ще донесат тези изненадващо въведени условия и без предупреждение, са временни, тъй като на масата на преговорите с всички мобилни оператори сме поставили и други въпроси,
целящи да донесат нови, по-високи приходи за Вас, нашите партньори. Надяваме се, че по този начин, много скоро балансът ще бъде възстановен.

Разбираме напълно, че тази новина предизвиква много въпроси у Вас. Очаквайте конкретна информация скоро.

Убедени сме, че с общи усилия не само ще продължим да развиваме бизнеса с мобилни разплащания, но имаме и шансът да го превърнем в едно от най-използваните разплащателни средства.

Capital.bg се довери на SMSzona. Защо да го направите и вие?

Няма смисъл да ви обясняваме, че микроразплащания чрез SMS са лесен и удобен начин да печелите от услугите или съдържанието на сайта си.

И да Ви кажем, че повече от 12 години сме един от основните оператори на SMS разплащания в българския интернет с най-високите печалби за сайтове, ще звучи като хвалба.

Но няма как да сте сигурни, че точно това е нужно и на Вашия сайт и че ние сме правилният избор.

Освен, ако не постъпите, както когато се опитвате да решите за всяка друга покупка в живота си. Като проверите кой ни се доверява и защо.

Capital.bg се довери на SMSzona

От тази година Capital.bg е сред другите ни популярни и успешни клиенти – elmaz.com, Megalan, imoti.net, fermer.bg и др.

Някога в Интернет сякаш всичко беше безплатно, въпреки че знаем, че безплатни неща няма (дори да използвате безплатно email някой плаща за сървъри, хостинг, екип и т.н). Много сайтове се издържаха от реклама, но тази тенденция все повече отстъпва на платените услуги и платено съдържание в Интернет. В световен план Youtube също анонсира платени канали, собствениците на „Таймс“ също обявиха, че става платен.

Capital е още един от партньорите ни, получаващ печеливша за него услуга, напълно съобразена със спецификата на бизнеса и конкретните му нужди.

Защо да ползвате нас?

За 12 години ценностите ни останаха непроменени – коректност към сайтовете и възможно най-добрите условия договорени с мобилните оператори. Което всъщност е важно за вас, само ако можем да ви помогнем. Ето какво е добре да знаете:

  • Услугата ни е насочена към собствениците на сайтове, които желаят да интегрират SMS плащания и да печелят от продажбите на услуги и съдържание.
  • Сред нашите клиенти са сайтове, които продават абонаменти за софтуер, услуги за запознаства, онлайн игри, рекламни обяви и др.
  • Ако искате да научите още за разплащанията с SMS, препоръчваме Ви да гледате това видео.

M-tel планира профилактика на своята система на 19 Декември 2013 г.

Информираме ви, че M-tel планира профилактика на своята система както следва:

Начало: 00:00 ч. на Четвъртък 19 Декември 2013 г.
Край: 02:00 ч. на Четвъртък 19 Декември 2013 г.

Ориентировъчно прекъсване на услугата в този интервал: максимум 20 мин.

Услуги, които могат да бъдат засегнати: ВСИЧКИ предоставяни от доставчика.

Вследствие на това е възможно да има забавяне на SMS-ите и гласовите услуги, които се реализират през мрежата на M-tel в този часови диапазон.

Моля, предварително да ни извините за причиненото неудобство.

Промяна в сроковете за изплащане на сумите от Vivacom

От началото на месец април Vivacom промени начина на изплащане на месечните справки за всички услуги с добавена стойност.

Според новия начин на отчитане, разплащанията в месечните отчети ще стават единствено на база на реално събраните суми от крайни потребители. За целта за събрани суми ще се считат само плащания, направени до 120 дни от датата на издаване на сметката към крайния потребител. Това ще позволи да се извършват коректни плащания, на реално постъпили суми, без да се променят по същество финансовите параметри на подписаните договори.

От Vivacom се мотивират за промяната с факта, че до момента се отчитаха и плащаха суми, които реално не са събрани от крайните потребители, което създава затруднения в дейността на услугите с добавена стойност, предоставяни в мрежата на Vivacom.

Скъпи клиенти, очаквайте промяна в изплащането на сумите за месец април и в тази връзка събраните суми ще са значително по ниски от генерирания за месеца трафик. От следващия месец се очаква плащанията да е нормализират.

Поради забавяне на плащането от Глобул, не са изплатени сумите за последния месец

Скъпи клиенти,

Поради забавяне на плащането от Глобул този месец, не успяхме да Ви изплатим сумите навреме. Веднага щом получим сумата ще ги изпратим, надяваме се да е днес или утре, и всички да получат превода преди края на годината.

Съжаляваме за причиненото неудобство!

SMSzona преглед на 2012 г. до сега

За разлика от други бизнеси, кризата не се отрази на SMS разплащанията и нашите клиенти реализират общо 23% ръст спрямо същия отчетен период за 2011 г. Най-голям прираст отбелязват ImperiaOnline.org и Elmaz.com, които се възползваха и от нашите услуги за Румъния.

Представяме ви и някои от новите клиенти, които използват SMS разплащания:

Fermer.bg - социална мрежа за българските фермери

Използват се SMS плащане за зареждане на виртуален портфейл, с който се правят плащания за различни услуги в сайта.

Listovkite.bg - Онлайн листовки за шофьорски курсове

Чрез SMS плащане се активира VIP статус в сайта, който дава възможност да се видят сгрешените отговори и др.

Misteriozno.com - Онлайн предсказание с карти Таро

За да види клиента предсказанието, трябва да изпрати SMS.

MyMall.BG - Първият онлайн МОЛ

За капариране на извършените от клиентите поръчки.

Плащания от M-tel

Скъпи клиенти,

M-tel не направи плащане през целия изминал месец. Моля, коригирайте фактурите за м. Май 2011 г. и ни ги изпратете, като впишете сумите, които сте получили при банковия превод. Съжаляваме за причинените неудобства, но забавянето е от страна на оператора.

По-добри ценови условия за Румъния

От началото на Април 2011 г. предлагаме по-добри печалби от SMS-ите от румънските мобилни оператори. Условията влизат в сила за всичките ни клиенти.

Нови възможности за плащане с SMS от 6 лв.

SMSzona вече предлага и SMS от 6 лв (с ДДС). Засега това е най-високата стойност за SMS на българския пазар. Ако желаете да се възползвате – свържете се с нас.

7 години SMS разплащания със SMSzona.com

През месец Март 2010 г. SMSzona навърши 7 години. За изминалото време натрупахме много клиенти, приятели и професионален опит. Ценностите ни остават непроменени – коректност към сайтовете и добри условия от мобилните оператори.

Днес SMSzona е един от основните оператори на SMS разплащания в българския интернет. Ние обслужваме някои от най-популярните и успешни български онлайн услуги – elmaz.com, imperiaonline.org, topobiavi.com и др.

По случай рождения ден си позволихме малък подарък – нов дизайн на сайта и на вътрешната статистика.

Пожелаваме на всички повече удоволствие от работата!

Накратко

  • Плащане чрез SMS в 3 страни: България, Румъния, Македония.
  • В България поддържаме SMS мобилни плащания на стойност 1, 2, 4 и 5 лева (без ДДС).
  • Услугата е оптимизирана за сайтове със среден и голям обем SMS разплащания.
  • Нашият SMS gateway подава към Вас SMS данните в реално време.
  • Онлайн статистика за SMS разплащания, месечен баланс и GSM номера.
  • Поддръжка по e-mail, телефон и Skype.

Регистрация